Nu kan du se webbinariet ”Elfordon! Hur påverkar den gröna omställningen medarbetare och samhället i stort?” som Forte sände 18 september! Passar dig som är intresserad av eller jobbar med grön omställning, arbetsmiljö och kompetensförsörjning. Webbinariet ger dig spännande perspektiv och kunskap som redan nu kan användas i branscher som ställer om.

Medverkande

Illustration: Saskia Gullstrand

Forskaren Mikael Wickelgren vid Högskolan i Skövde tittar på hur individer och samhällen i Västra Götaland påverkas när stora arbetsgivare som Volvo Cars och Volvo Group satsar på elfordon och bygger nya fabriker:
– Det får omfattande konsekvenser för underleverantörer, i industrikretsar och i samhället i stort.

Forskaren Jindan Gong vid SEI — Stockholm Environment Institute, driver ett projekt i samverkan med Svenska Transportarbetareförbundet och Lunds universitet, där de bland annat har intervjuat ett 20-tal lastbils- och taxiförare runt om i Sverige som berörs av transportsektorns gröna omställning:
– Vilka förhoppningar och farhågor har elfordonens förare kring den gröna omställningen?

Moderator var Anna-Karin Florén, ansvarig för det nationella programmet för arbetslivsforskning på Forte.

Varmt välkommen att titta!

Mer information om webbinariet hittar du också på evenemangets sida på forte.se.

 

Fler webbinarier i serien Äntligen vardag!

Även våra tidigare webbinarier i serien har spelats in, du kan se dem här på Fortes webbplats:

I Äntligen vardag! söker vi med forskarnas hjälp svar på frågor som: Vad får oss att trivas på jobbet? Hur skapar vi ett hållbart arbetsliv? Och när jobbar vi som bäst?

I ett enkelt digitalt mötesrum delar forskare med sig av sin kunskap och goda exempel från arbetslivet. Lösningar och arbetssätt som de i sin forskning ser fungerar extra bra. Webbinarieserien anordnas av Fortes tioåriga nationella program för arbetslivsforskning (forte.se). Programmet är en del i den svenska regeringens satsning för att hantera de stora samhällsutmaningarna genom utmaningsdriven forskning och innovation.